Resa
Hund kan komma till - Moskva -Lettland- Nynäshamn
Hundar reser med bil från Moskva, gör sedan stopp i Riga, åker sedan till Ventspils och tar en färja där.
En färjetur till Nynäshamn tar 1 natt.
Vi arbetar med en utmärkt förare som har alla nödvändiga licenser och en specialutrustad bil. Alla hundar får nödvändig mat, vatten och resor med maximal komfort. Det finns stopp på vägen så att hundarna vilar och tar en promenad.
Vanligtvis gör vi 1 resor per månad! Hundar anländer till Nynäshamn klockan 07.00 på morgonen och det är just nu som du kommer och träffar din hund. Vi är alltid närvarande vid denna glada händelse och hjälper dig och föraren.
Alla hunden kommer genom TUL, och alla hunden har Eurocertifikat som bekräftar importens laglighet
För mer information kontakta oss
https://www.facebook.com/katerinasilva.nieminen
Betalning
Hundarna ges inte bort gratis och ges inte bort till vem som helst.
Resan från Ryssland till Sverige ingår i hundens pris. Även hund pass, vaccinering , kastrering, avmaskning.
Allt kosta 6000 kr !!!.
Alla kvitton som intygar de medel som gått åt får ni i samband med hunden.
Ni betalar för hunden först när ni fått hunden och officiellt är hundens nya ägare.
Om du bestämmer dig för att ta en hund och har skriva under alla dokument med oss, ber vi dig att betala en insättning 1000 kr !
Om du redan har bokat en hund och skriva under kontrakt med oss, men sen ändrats sig , pengarna inte komma tillbaka till dig.
Om du inte har fått hunden på grund av oss, kommer vi att återbetala dina pengar tillbaka.
Om du har bokat en hund och fått den, kommer det handpenning att dras från kostnaden för hunden resa.
Ifall någon av dessa hundar rörde era hjärta som de rörde våra, tveka inte på att höra av dig!
https://www.facebook.com/katerinasilva.nieminen
Papper
Alla hundar som vi kommer att hjälpa kommer att ha alla vaccinationer som krävs, vara friska, ha ett stabilt psyke, ha alla nödvändiga sprutor och vaccinationer dom kan tänka sig behöva och de kommer självfallet att ha ett EU-pass( det pass gäller inom Sverige,men om ni vill resa utomlands då man måste skaffa blå EU pass).
Inte alla hundar kommer att vara kastrerade. Valp före 7 mån kastreras inte! Alla medel som går till fosterfamiljer som har djuren hos sig tills de hittar ett hem, samt alla läkemedel och veterinär besök är från frivilliga donationer.
Vi kommer att svara på alla era frågor, hur och var via kontakt med oss.

ömsesidigt ansvar
kuratorer, organisationen och framtida adoptör av hunden har lika ansvar för hundens liv och hälsa i olika av adoption.
Vår gemensamma uppgift är att ta hand om hundens framtid
Vi som organisation tar ansvar för korrekt och snabbt genomförande av dokument, för organisation av leverans, för laglig och laglig import av djur.
Vi deltar också i hundens framtida öde och hjälper dig alltid vid behov. Organisationen hjälper också till i hundförsäkringsprocessen.
Vi samarbeta med Agria , men du kan välja vilket som helst annat försäkringsbolag. Glöm inte att informera oss om det!
kurator är ansvarig för hundens hälsa innan resan, för att upprätthålla kommunikation med adoptivföräldrar, för att informationen om hunden är korrekt. Kurator berättar om hunden och visar videor och foton. Kuratorn kommunicerar på engelska via en messenger.
om hunden redan bor hos dig, men av någon anledning beslutade du att hunden inte längre kan bo med dig, kontakta oss! vi hjälper hunden att hitta en ny familj!
Om du själv har hittat en ny familj till din hund, informera oss först om det.
Vi kommer att kontakta den nya familjen och underteckna ett nytt kontrakt.
Vänligen informera oss innan du fattar ett viktigt beslut om hundens öde.
Kom ihåg att innan hunden blev din, så tog många människor hand om det hund, som inte är likgiltiga till denna hunds öde.
Du som adoptivföräldrar är ansvarig för hundens liv och hälsa under den period då hunden bor i din familj.
Vid adoption från "Jag vill leva" har vi har en åldersgräns på 23 år. Denna åldersgräns kan diskuteras beroende på hundens ras och dina tidigare erfarenheter.
Du ansvarar av bekräftar försäkringen i tid och registrerar din hund hos jordbruksverket !

Försäkring Agria Håkan Höll tel. 0707412900
hakan.hall@ombud.agria.se
https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur.4.5abb9acc11c89b20e9e8000333.html
ytterligare analyser och undersökningar


VACCINATION

Alla hundar som reser genom föreningen "Jag vill leva" vaccineras vid rätt ålder mot:

-Rabies

-olika virussjukdomar (så kallade Dhppi + L)

Leptospiros

Köttätande pestvirus

Hundadenovirus

Hundparvovirus

Parainfluenza-virus



De vaccin som används (Nobivak, Vanguard, Eurikan, Defensor, m.fl-) ingår i listan över godkända vaccin för hundar resande till och genom EU . Samtliga vaccin tillverkas i EU eller USA. Vaccination utförs i strikt överensstämmelse med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 576/2013 från 12 juni 2013.




KASTRERING

Hundar kastreras vanligtvis från 7 månaders ålder. Veterinären utför en kosmetisk söm som kan vara svårt att se.




RESA

Alla hundar undersöks av en veterinär max 48 timmar innan hunden passerar gränsen till EU. Det är ett krav för att få resedokument till EU. Veterinären utför en visuell undersökning av djuret samt temperaturmätning, bekräftar att djuret fått piller mot mask och behandlats mot loppor och fästingar. Allt dokumenteras i hundens pass där den anges som klinisk frisk eller icke. Det hela undertecknas av ansvarig veterinär. Vanligtvis används Milbemax eller Drontal för behandling mot maskar och Frontline mot loppor och fästingar.

Om du vill utföra extra undersökningar av den valda hunden, meddela oss i god tid eftersom det tar tid att förbereda och utföra analyser.


Exemplar på möjliga extra undersökningar:

- Allmänt kliniskt blodprov

- Kemisk blodprov

- Test för infektioner som lamblia och Dirofilaria immitis

- Andra infektioner och infestationer.

- Ultraljud av olika organ

- Röntgen

Extra kostnader tillkommer för ytterligare undersökningar. Kvitto kommer att redovisas. Kostnader för hälsoundersökningen i Ryssland brukade vara lägre än i Sverige. Pris berör på klinik. Men vanlig mellan 200-300-500 kr. Kurator ska berätta dig om priset !

du ska betalar till kurator själv och skicka pengar via PaySent eller PayPal.



Möjliga hälsoproblem som hunden kan få efter den anlänt till Sverige:

1. Trådavstötning.

Kan i sällsynta fall (1 av 100) uppstå efter kastreringsoperation. Detta beror inte på operationens kvalitet, trådar eller läkarens kompetens utan är en individuell suturintolerans. Problemet kan uppstå 1-6 månader efter operationen. Man måste förstå att även en enkel operation är ett ingrepp med risk för komplikationer.

2. Diarré.

Det kan finnas flera orsaker. Allt från stress till parasiter (tex lamblia). Lamblia är en parasit som kan finnas i djuret under längre perioder utan att hunden får några symptom. Symptom kan framträda under speciella omständigheter som stress, förändring av foder etc. Du kan läsa mer om detta här: länk.

Om din hund får problem med diarré, vänligen kontakta din hunds kurator i Ryssland eller Katerina i Sverige. Vi kommer alltid att försöka hjälpa till att lösa problemet.


3. Maskar

Maskar har en viss livscykel. Avmaskningspiller dödar endast vuxna maskar. Masklarver finns kvar i hundens kropp. Därför rekommenderar vi att hunden får ytterligare en masktablett efter ytterligare 14 dagar. De flesta avmaskningstabletter har samma rekommendationer. Ibland kan man se maskar i hundens avföring när den anländer. Det kan bero på att hunden fick avmaskningsmedel några dagar tidigare och att maskarna nu kommer ut ur hunden.
Där man kan läst mer om det
https://www.sva.se/djurhalsa/djursjukdomar-a-o/giardia-intestinalis-hos-hund/

4. Loppor och fästingar.

Mot päls parasiter används Bravekto eller

Frontline

Alla hundar behandlas mot loppor och fästingar innan resan. Trots detta kan enstaka parasiter finnas kvar när djuret kommer till Sverige. Gör därför en ny behandling eller

tvätta hunden med ett speciellt schampo...

KRAV OCH GARANTIER. VI GARANTERAR ATT:

- Hunden har behandlats, vaccinerats och genomgått veterinärkontroll av veterinär i Ryssland enligt jordbruksverkets regler 48 timmar innan avresa. Besiktningsprotokoll från veterinär i Ryssland medföljer.

  • Hunden är chippad med micro Eurochip, hundens ryska pass för hundar från Ryssland medföljer liksom europeiskt handelsintyg (E9.209) från officiell veterinär. Du ska få kopia på det handelsintyg direkt efter resa . Alla hundar har CVID dokument från gränskontroll från veterinär vid registrering i datasystemet TRACES.
Hunden har genomgått gränsveterinär kontroll vid Entry Point och tull vid införsel till EU genom Lettland.



Du ser tydligt på stämplarna i hundens pass vilka vaccinationer den fått innan ankomst. Före resa kurator ska skicka dig bilder frön hund pass där finns alla vaccinering .

alla hundar tvättas innan resan och klor klippas !

Men på vintern är det möjligt att vi inte tvättar hundarna före resan. Det är möjligt att hunden kan bli förkyld.


VI KAN INTE GARANTERA:

- Att hundens beteende motsvarar dina förväntningar. Hundens karaktär och beteende är till stor del betingat av den miljö som den befinner sig i vilket innebär att ett miljöombyte också ger ett förändrat beteende. Hunden har beskrivits utifrån den karaktär och det beteende som den uppvisat i sin ryska hemmiljö och som ägare är det du som ansvarar för att hunden får positiva upplevelser samt känner sig trygg i sin nya hemmiljö och därmed påverkar du också hundens beteende i önskad riktning.

- Vi reserverar oss mot dolda fel vilka vi rimligtvis inte har kunnat förutse eller konstatera. Dolda fel kan till exempel vara intestina sjukdomar, icke symtomgivande artros och artrit samt pålagringar, icke symtomgivande dysplasier och luxationer och tidiga ögonsjukdomar.

Made on
Tilda